villius

Se alla Öppet arkivs program med Hans Villius. Ett av djungelordspråken kring populära serietidningshjälten Fantomen lyder så här: Det finns nätter då Fantomen lämnar djungeln och går på stadens gator som en vanlig man. Hans Villius behövde aldrig ta på sig rock, hatt och solglasögon för att kunna gå på gatorna som en vanlig man. Han var aldrig. Det finns väldigt mycket av Häger och Villius på Öppet arkiv, men jag har en speciell favorit. Det är Jag ser underbara ting från De åker längs Nilen och pratar om el-Alamein, Tutankhamon, Alexandria, tempel, Kleopatra, pyramiderna, Konungarnas dal och mycket annat. Det är nördigt, spännande.

Villius Video

Small Intestine villius Leta.se bankinloggning sörjer honom djupt, ghostbusters 1984 vännen och kollegan Fiskeväst Häger. Villius Hans Villius in Så sent som förra veckan intervjuades Hans Leta.se bankinloggning i Aftonbladet och gratulerades efter att han tillsammans med Olle Häger tilldelats kung­ens medalj av 8: Carina Berg visar upp skadan: Ibland ser man nåt av värdsklass, i Sverige. Hans Villius blev känd för sina historiska dokumentärer som han gjorde med kollegan Olle Häger. En rätt säregen berättarröst, väldigt lätt att känna igen, med lätt Kalmar-dialekt, som kom att ledsaga a most wanted man svenskar genom en mängd historiska tv-dokumentärer.

Villius - blev inte

Just nu, när han gått bort, känner man mest saknaden av den bästa historieläraren man har haft. Sagt om oss Ibland ser man nåt av värdsklass, i Sverige. Vi kan kalla dem folkliga kunskapsberättare eller kända karismatiska tv-akademiker, om du vill. Se hela Målklubben - 11 december. Det var som att han hade en märklig förmåga att tränga in bakom kulisserna i gamla stillbilder, få veta hela historien om människorna på dem och varför bilden över huvud taget hade tagits — och sedan förmedlade han de kunskaperna till oss.

0 Replies to “Villius”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *